This site uses cookies to improve your experience and to provide services and advertising. By continuing to browse, you agree to the use of cookies described in our Cookies Policy. You may change your settings at any time but this may impact on the functionality of the site. To learn more see our Cookies Policy.
OK
Dublin: 16 °C Tuesday 14 August, 2018
Advertisement

TheScore.ie’s Big Fat Quiz of the Year Answers

Were you paying attention over the past 12 months?

Alex Ferguson retired as Manchester United manager in 2013.
Alex Ferguson retired as Manchester United manager in 2013.
Image: Martin Rickett/PA Wire/Press Association Images

January

1. Phil Taylor won his 16th World Darts Championship on 1 January but what double did he finish on in the final leg?

Answer: Double 16

2. What became compulsory in all underage grades up to and including minor for Gaelic football matches and practice sessions this month?

Answer: The wearing of mouth guards

3. Which New York Knicks player said “I don’t make no excuses. I should’ve made the shot. I don’t know what to say about that.” after he cost his side a win against the Brooklyn Nets?

Answer: Carmelo Anthony

4. Wayne Rooney scored twice as Manchester United came from behind to beat Southampton but how many games had Mauricio Pochettino taken charge of with the Saints before the defeat?

image
Image: Jon Super/AP/Press Association Images

Answer: One

February

5. Which Dublin side beat Dr. Crokes in the AIB All-Ireland Senior Club Championship semi-final?

Answer: Ballymun Kickhams

6. Name this famous American footballer who retired after the Baltimore Ravens won Super Bowl XLVII?

image

Answer: Ray Lewis

7. Name the two players to score as Ireland beat Poland 2-0 in a friendly at Lansdowne Road?

Answer: Ciaran Clark and Wes Hoolahan

8. Which world champion boxer and sometime WWE star shares a birthday with Steve Jobs on 24 February?

Answer: Floyd Mayweather

March

9. Which of the Kearney brothers scored two tries as Leinster secured a bonus point win over the Dragons in Rodney Parade on 1 March?

Answer: Dave Kearney

10. Luis Suarez scored a hat-trick for Liverpool against Wigan in a 4-0 win, but who opened the scoring for the Reds?

Answer: Stewart Downing

11. Bobs Worth won the Cheltenham Gold Cup this year, but which Irish jockey was on board?

image
Image: Joe Giddens/PA Archive/Press Association Images

Answer: Barry Geraghty

12. St Thomas of Galway won the AIB Senior Club Hurling championship but who did they beat in the final?

Answer: Kilcormac-Killoughey (Offaly)

April

13. Name the Spanish defender getting in Robert Lewandowski’s face during their Champions League semi-final?

image
Image: Mike Egerton/EMPICS Sport

Answer: Sergio Ramos

14. Which defender scored Dublin’s last point as they won their 10th National Football League title by beating Tyrone?

Answer: Jack McCaffrey

15. Who was Adam Scott’s caddie when he won the Masters in dramatic style?

Answer: Steve Williams

16. Auroras Encore won the Aintree Grand National at odds of a) 6/1 b) 16/1 or 66/1?

Answer: 66/1

May

17. Who did London beat by 1-12 to 0-14 on 26 May to secure their first win in the Connacht Championship in 36 years?

Answer: Sligo

18. How many points did Jonny Wilkinson kick as Toulon beat Clermont in the Heineken Cup final?

Answer: 11

19. Arjen Robben’s 89th minute winner brought Bayern Munich Champions League glory in May but how many European Cups have they won?


YouTube:  PGStudios10

Answer: 5

20. Which club won the 2013 Setanta Sports Cup with a win over Drogheda United?

Answer: Shamrock Rovers

21. Alex Ferguson retired this month but name the last club he managed before Manchester United?

Answer: Aberdeen

June

22. Whose shot was the subject of the first ever Hawkeye review in Croke Park during the Leinster football quarter-final clash between Kildare and Offaly?

Answer: Peter Cunningham

23. Name the Australian player whose slip when attempting a penalty cost them the first Test versus the Lions?

image
Image: INPHO/Billy Stickland

Answer: Kurtley Beale

24. Manchester City signed Fernandinho for £30m on 6 June but from which club?

Answer: Shakhtar Donetsk

25. England’s Paul Casey won the 2013 Irish Open but who finished best of the Irish golfers?

Answer: Shane Lowry

July

26. Name the Waterford athlete who won four gold medals — in the long jump, 100 and 200 metres, as well as 4x100 metres relay — at the National Track & Field Championships this month?

Answer: Kelly Proper

27. Name the Irish cyclist who won stage nine of the Tour de France on 7 July?

Answer: Dan Martin

28. Limerick beat Cork to win the Munster Hurling Championship for the first time since 1996 but where was the game played?

Answer: Gaelic Grounds, Limerick

29. Phil Mickelson won the Open Championship at Muirfield but what was his winning score?

Answer: -3

August

30. Which team won the 2013 Super Rugby Final on 3 August?

Answer: Chiefs

31. Europe came out on top at the Solheim Cup but which Swedish golfer had the competition’s first ever hole-in-one?

Answer: Anna Nordqvist

32. Name this Chelsea player who missed a penalty to gift Bayern Munich the European Super Cup?

image
Image: Nick Potts/PA Wire/Press Association Images

33. Which Monaghan player did Sean Cavanagh foul that lead to Joe Brolly’s ‘”you can forget about him as a man” rant?

Answer: Conor McManus

September

34. Sweden beat Ireland 2-1 in Lansdowne Road on 6 September but who scored Ireland’s opener?

Answer: Robbie Keane

35. Which club won the Aussie Rules grand final this month?

Answer: Hawthorn

36. How many touchdown passes did Peyton Manning throw against the Baltimore Ravens in the opening game of the NFL season?

image
Image: Ed Andrieski/AP/Press Association Images

Answer: Seven

37. Who scored Clare’s equalising point at the end of the drawn All-Ireland Senior Hurling final?

Answer: Domhnall O’Donovan

October

38. The Boston Red Sox won baseball’s World Series this month but by what score?

Answer: 4-2

39. Which caretaker manager infamously told RTÉ “this conversation is incorrect”?

Answer: Noel King

40. Who won the Indian Grand Prix on 27 October and secured his fourth Drivers Championship in as many years?

Answer: Sebastian Vettel

41. Manchester City’s Joe Hart was dropped after a mistake against which Premier League team on 27 October?

Answer: Chelsea

November

42. Which county was awarded a pair of football All-Stars for the first time in 25 years this month?

Answer: Monaghan – Colin Walshe and Conor McManus

43. Who scored the last-gasp try to give New Zealand victory over Ireland in their November International?

Answer: Ryan Crotty

44. Fiorente won the 2013 Melbourne Cup, but what was the name of the only Irish-trained horse (pictured below) in the race?

image
Image: Steve Parsons/PA Archive

Answer: Simenon

45. Which team won the 2013 Rugby League World Cup this month?

Answer: Australia

December

46. Which Carlow side won the Leinster Senior Club Hurling Championship on 1 December?

Answer: Mount Leinster Rangers

47. Bayern Munich won the FIFA Club World Cup, but in what country did it take place?

Answer: Morocco

48. Who scored Connacht’s try as they defeated Toulouse at the Stade Ernest Wallon in the Heineken Cup?

Answer: Kieran Marmion

49. Which legendary UFC fighter broke his leg fighting Chris Weidman at UFC 168?

Answer: Anderson Silva

50. Can you name the Ireland rugby star who tweeted this image in advance of his Christmas party?

image

Answer: Brian O’Driscoll

So, how did you do?

13 reasons we can’t wait for the Winter Olympics

What was it like to hit the most famous hurling point of 2013?

  • Share on Facebook
  • Email this article
  •  

About the author:

Steve O'Rourke

Read next:

COMMENTS (2)

This is YOUR comments community. Stay civil, stay constructive, stay on topic. Please familiarise yourself with our comments policy here before taking part.
write a comment

Leave a commentcancel