BE PART OF THE TEAM

Access exclusive podcasts, interviews and analysis with a monthly or annual membership

Become A Member
Dublin: 8°C Thursday 13 May 2021
Advertisement

TheScore.ie Premier League 2012/13 quiz answers

So how much did you remember from this season?


Image: Nick Potts/PA Wire/Press Association Images

1. How many of Gareth Bale’s 21 Premier League goals this season have been in the last 20 minutes of games?

Answer: 11.

2. What did Rayo Vallecano do on July 20th last which heavily influenced this season’s Premier League?

Answer: Sold Michu to Swansea City.

3. Name the five Belgian players who scored 62 Premier League goals between them this season?

Answer:  Benteke, Lukaku, Fellaini, Hazard, Mirallas.

4. What milestone did QPR reach on December 15th?

Answer: Won their first league game of the season.

5. How many goals did Aston Villa concede in their four Premier League game from Dec 23rd-Jan 1st?

Answer: 17.


Image: Dave Thompson/PA Archive/Press Association Images

6. Everton only lost one game at home this season, Who did they lose to?

Answer: Everton lost to Chelsea in December.

7. The retiring Paul Scholes struck only one goal this season, who was it against?

Answer: Wigan in a 4-0 win on September 15.

8. Name the six managers who were sacked during the season?

Answer: Roberto Di Matteo, Mark Hughes, Nigel Adkins, Brian McDermott, Martin O’Neill, Roberto Mancini.

9. Who explained his transfer deadline day drama with this quote – “They didn’t give me written permission but we are in England and when you are gentlemen you understand each other easily”?

Answer: Peter Odemwingie.

10. Which two managers won the Manager of the Month award twice this year?

Answer: David Moyes and Andre Villas-Boas.


Image: Andrew Matthews/PA Wire/Press Association Images

Be part
of the team

Access exclusive podcasts, interviews and analysis with a monthly or annual membership.

Become a Member

11. Who did Robin Van Persie score his two hat-tricks against this year?

Answer: Southampton and Aston Villa.

12. Name the two Republic Of Ireland players to start every one of their clubs’ 38 games to date this season?

Answer: James McCarthy and Jonathan Walters.

13. What team made the biggest profit during the January transfer Window?

Answer: Manchester City with a profit of £22 million.

14. Which player was booked most frequently this season?

Answer: Paul Scholes picked up a booking every 2.29 games.

15. Which player was substituted off most times this year and how often did it happen?

Answer: Lukas Podolski was taken off 23 times this season, an Arsenal club record.


Image: Joe Giddens/EMPICS Sport

16. Name the only 17-year-old to score in the league this season?

Answer: Raheem Sterling when he found the net against Reading in October.

17. How many different players started a league game for QPR during the season?

Answer: 30, the most in the league. Stoke had the fewest starters with 19.

18. What scoreline occurred more than any other in 2012-13?

Answer: 2-1 was the final score 69 times.

19. Which three teams would have been relegated had only away games counted?

Answer: Reading (8pts), QPR (11pts) and Norwich (13pts). West Ham and Newcastle also finished on 13 but had better goal differences.

20. Why did Barry Rogerson hit the news in the Premier League on April 14th?

Answer: Punched Bud the Horse after the Newcastle v Sunderland game.

Well, how did you do?

Your ‘Nice Touch Roberto’ Pic of the Day

Here’s why every big club in Europe wants to sign Falcao right now

About the author:

TheScore Team

Read next:

COMMENTS